> Örülni fog szívetek, és örömeteket senki sem veszi el - Imalánc.ro
 
10. május, 2024Igehirdetések Örülni fog szívetek, és örömeteket senki sem veszi el bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:

Az igazi örömet a viszontlátás fogja okozni. Ennek az időpontját Jézus nem határozta meg, de valószínű, hogy az üdvözültek öröméről van szó, hiszen folytonos örömről beszélt követőinek.

Bizony, bizony, mondom nektek: ti majd sírtok és jajgattok, a világ azonban örülni fog. Ti szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul.

Az asszony is, amikor szül, szomorkodik, mert eljött az ő órája; de amikor megszülte gyermekét, már nem emlékszik gyötrelmeire, mert örül, hogy ember született a világra.

Így ti is most szomorkodtok ugyan, de majd viszontlátlak titeket. Akkor örülni fog szívetek, és örömeteket senki sem veszi el többé tőletek.

Azon a napon már nem lesz több kérdeznivalótok tőlem.

János Evangéliuma 16, 20-23a

Életünk folyamán arra törekszünk, hogy minél boldogabbak legyünk. Jézus azzal vigasztalja övéit, hogy a szomorúságuk örömre fog fordulni. Beszédében egy közismert példát hoz fel, a vajúdó asszony esetét. Ez az állapot egy átmeneti helyzet, amikor valaki nem örülhet valaminek, mert nagy fájdalmai vannak, amelyeket nem tud hirtelen megszüntetni. De ez a fájdalom átmeneti állapot, mert csak addig tart, amíg a szülés meg nem történik.

Az apostolok állapota is ehhez hasonló, mert nem tartós szomorúságról van szó, hanem egy átmeneti állapotról. Ugyanakkor más szemszögből is megközelíti a kérdést, mert vannak olyan személyek, akik mások kárán, fájdalmán örvendenek, nincs bennük együttérzés és szolidaritás. Az igazi örömet a viszontlátás fogja okozni. Ennek az időpontját Jézus nem határozta meg, de valószínű, hogy az üdvözültek öröméről van szó, hiszen folytonos örömről beszélt követőinek.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…