> Felüdítlek titeket! - Imalánc.ro
 
29. április, 2024Igehirdetések Felüdítlek titeket! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked!

Krisztus tehermentesíteni akar minket, de ehhez Hozzá kell kapcsolódnunk.

Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.

Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket!  Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.

Máté Evangéliuma 11,25-30

Most amikor a szabadságolások időszaka van, fontos a lelki felfrissülésre is gondolni, nemcsak a testi pihenésre. A lélekben megfáradtak, lelkileg kiégett személyek számára Krisztus az igazi támasz, felüdítő jelenlét. Az igazi pihenést és kikapcsolódást csak akkor érheti el az ember, ha lelkileg is önmagára tud találni. Jézus a saját terhét, keresztjét és igáját ajánlja azoknak, akik az élet terheiben görnyednek. Jézus igája a szabadságra vezet, terhe pedig már elhordozott teher.
Ma arra kapunk meghívást mindannyian, hogy vállaljuk fel saját keresztünket és így kövessük az isteni Mestert. Krisztus nem akar újabb nehézséggel megterhelni minket, hanem saját elhordozott terhével ajándékoz meg minket. Egy már elhordozott, felvállalt teher nem annyira nehéz, mint egy ismeretlen, új teher. Krisztus tehermentesíteni akar minket, de ehhez Hozzá kell kapcsolódnunk.

Válságos időszakokban túlterheltnek szoktuk érezni magunkat, a dolgok nem úgy működnek, ahogyan már megszoktuk. Amikor betegek vagyunk, akkor már nem úgy működünk, mint amikor egészségesek vagyunk. Amikor az élet kihívások elé állít akkor lelkileg is fittnek kell legyünk, mert másképpen a kiégés veszélye fenyeget minket.

Jézus jól ismerte az emberi élet kihívásait, nehézségeit, ezekre kínálja fel saját jelenlétének felüdítő erejét, hiszen ismeri az emberi lét szükségleteit. Egy hosszú nap után már nincs annyi erőnk, mint a nap kezdetén. De ha olyan dolgokkal foglalkozunk, amelyekben örömet találunk, akkor nem érezzük a fáradtságot, hanem szinte repülünk a boldogságtól.

Egy ember sokat panaszkodott, hogy nagyon fájnak a lábai, alig tud reggel elindulni. A templomban a nagy fájdalmak miatt térdelni sem tud. Este lefekvés előtt pedig lábai nagyon sajognak. Egyszer egy tolószékes fiatallal találkozott a templomban, akkor tért észhez, hogy vannak sokkal rosszabb egészségi állapotú személyek, akik egyáltalán járni sem tudnak. Ezek után minden nap hálát tudott adni a fájós lábaiért, mert ezekkel legalább tudott járni.

Amikor túlterhelteknek érezzük magunkat, akkor forduljunk segítségért Jézushoz. Ő újból meg tudja tölteni lelki tankjainkat. Újabb lendületet, erőt, egészséget tud adni számunkra.

Jézusom köszönöm, hogy annyira szeretsz minket, hogy fáradalmainkat, kiégéseinket is magadra veszed. Add, hogy keresztény emberhez méltón viseljem fáradságomat, és ne adjam át magam a csüggedtség, a reményvesztettség szellemének, hanem bátran hordozzam keresztemet, amely egyetlen eszköz számomra a te követésedre. Ámen.

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…