> Most hisztek? - Imalánc.ro
 
13. május, 2024Igehirdetések Most hisztek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor az utolsó vacsorán Jézus elmondotta búcsúbeszédét, tanítványai megjegyezték:

Szt Pal uldoztetes – A tanítványok életében is megismétlődik az üldözés, de már nem reménytelenül kell küzdjenek, mert az isteni mesterük már példát mutatott nekik a kitartásra, a hűségre, az Atyában való maradásra.

„Most nyíltan beszélsz, nem hasonlatokban. Most elismerjük, hogy mindent tudsz, és nincs szükség rá, hogy valaki is kérdezzen. Ezért hisszük, hogy Istentől jöttél.”

Jézus így felelt: „Most hisztek? Eljön az óra – már el is jött –, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. De én nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van.

Mindezt azért mondtam nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek; de bízzatok! Én legyőztem a világot.”

János Evanéliuma 16, 29-33

A mai evangélium szavai biztatólag hatnak mindenkinek, aki most nehézségekbe ütközik. A tanítványok pozitív visszajelzést adnak a Mester tanítására, felszólítására, de kezdeti fellángolásuk később árulásba fog torkollni. Elismerik, hogy Jézus tanítása egyedülálló és, hogy Istentől érkezett, de ez még nem jelenti azt, hogy már el is tudnak köteleződni mellette. Még hiányzik életükből a tapasztalat, a megedződés, a személyes meggyőződés. Csak a húsvéti események fényében lesznek képesek elköteleződni mellette.

Jézus valóban egyedül marad amikor kiszolgáltatják az ellenségeinek, de mégsem esik kétségbe, mert a mennyei Atya közelségét senki sem tudja befolyásolni.

A tanítványok életében is megismétlődik az üldözés, de már nem reménytelenül kell küzdjenek, mert az isteni mesterük már példát mutatott nekik a kitartásra, a hűségre, az Atyában való maradásra.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…