> Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz - Imalánc.ro
 
1. május, 2024Igehirdetések Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:

Életünkben meg kell dicsőítsük Jézust, és ez csak akkor válósul meg amikor életünk virágzó, termékeny lesz.

Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nélkülem semmit sem tehettek.

Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek.

János Evangéliuma 15, 1-8

Mit jelenthet számunkra a szőlőtő hasonlata? Nem létezhetünk Jézus nélkül, esetleg függő viszonyban kell legyünk Vele? Jézus nem hagy más alternatívát senkinek.

A szőlőtőről szóló példabeszédében világosan kifejti, hogy nélküle nincs igazi élet. Van egy valamilyen biológiai, anyagcserén alapuló élet, de igazi emberi lét nincs. Csak ideig-óráig lehetünk meg Jézus szeretete nélkül. De idővel be kell lássuk, hogy enélkül nem tudunk jó és szép életet élni.

Egyedül Jézus adja meg számunkra azt a lehetőséget, hogy lelkileg fejlődjünk.

A terméketlen élet eredménye, hogy önmagát pusztítja el, önmagát emészti fel.

Csak azok maradnak meg életben, akik életükben nemcsak hallgatják Isten igéjét, hanem tettekre váltják azokat. Életünkben meg kell dicsőítsük Jézust, és ez csak akkor válósul meg amikor életünk virágzó, termékeny lesz.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…