> Pünkösdi kilenced – Harmadik nap – Május 15. - Imalánc.ro
 
15. május, 2024Csütörtöki imaestek Pünkösdi kilenced – Harmadik nap – Május 15. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2024 május 15  – harmadik nap a pünkösdi kilencedből.

És az Ige testté lőn, és miköztünk lakozék. Üdvözlégy, Mária...

Az esti Urangyalát, egy tizedet a Világosság rózsafüzérből, vagy 5 Miatyánkot, a Bánat-imát felekezetek szerint és a Szent Anya, üdvözlégy című könyv 86. oldaláról az Ima Szűz Mária mennybevételére imát végezzük 22 órától. Fogalmazzuk meg hálánkat az Úrnak!

Úrangyala

V: Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát, és ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. Üdvözlégy, Mária…

V: Íme az Úrnak szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint. Üdvözlégy, Mária…

V: És az Ige testté lőn, és miköztünk lakozék. Üdvözlégy, Mária…

Imádkozzál érettünk, Istennek szent Anyja, hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire.
Könyörögjünk! Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Bánat-ima

Gyónom a mindenható Istennek és nektek, testvéreim, hogy sokszor és sokat vétkeztem, gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással: én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. Kérem ezért a Boldogságos, mindenkor Szeplőtelen Szűz Máriát, az összes angyalokat és szenteket, és titeket, testvéreim, hogy imádkozzatok érettem Urunkhoz, Istenünkhöz. Irgalmazzon nekünk a mindenható Isten, bocsássa meg bűneinket, és vezessen el az örök életre. Amen.

 

 

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…