> Tegyetek ti is tanúságot rólam - Imalánc.ro
 
6. május, 2024Igehirdetések Tegyetek ti is tanúságot rólam bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz:

Bizonyos országokban egyenesen veszélyes, kellemetlen kereszténynek lenni. A keresztény hit súlyát azok érzik meg a legjobban, akik a hitükért naponta meg kell küzdjenek.

Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam.

Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem vagytok!

Azért mondtam ezt nektek, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Ezeket azért mondtam el nektek, hogy amikor eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.

János Evangéliuma 15, 26-16, 4a

Jézus fontos szerepet tulajdonít a Szentléleknek, aki igazolni fogja a hitetlenek előtt az Ő személyét és az Ő küldetését. Nemcsak Jézusnak van szüksége a Szentlélekre, hanem a híveknek is, akik ugyanúgy tanúságot kell tegyenek hitükről. Ebben lesz nagy segíségükre a Szentlélek, aki bátorságot és tudást kölcsönöz a híveknek, hogy minél hitelesebben tegyenek tanúságot hitükről.

Ennek azonban negatív következményei is lesznek, mert pontosan ezért a tanúságtételükért fogják őket meghurcolni.

Ez viszont nem tántoríthatja el őket küldetésüktől, hanem minél hitelesebben kell képviseljék Krisztust. Az ellenségeskedés elérheti az erőszak legfelsőbb fokát, amikor a hívek életére fognak törni.

Jézus világosan feltárja a hívek számára azokat a kihívásokat, amelyekkel később szembe kell nézzenek. Ez a veszélyes jövő azonban nem jelent mentséget senkinek a tanúságtétel terén.

Bizonyos országokban egyenesen veszélyes, kellemetlen kereszténynek lenni. A keresztény hit súlyát azok érzik meg a legjobban, akik a hitükért naponta meg kell küzdjenek.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…