> Az én nevemért mindenki gyűlölni fog titeket - Imalánc.ro
 
23. november, 2022Igehirdetések Az én nevemért mindenki gyűlölni fog titeket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus így készítette elő tanítványait a rájuk váró megpróbáltatásokra:

Ma a sajtó segítségével akarják lejáratni az Egyházakat. Néha megtörténik, hogy egy-egy keresztény botrányosan viselkedik, de nem lehet az egyedi esetekből általános következtetéseket levonni.

„Kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek. Királyok és helytartók elé hurcolnak az én nevemért, azért, hogy tanúságot tegyetek.

Véssétek hát szívetekbe: Ne törjétek fejeteket előre, hogyan védekezzetek. Én olyan ékesszólást és bölcsességet adok majd nektek, hogy egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani.

Kiszolgáltatnak benneteket a szülők, testvérek, rokonok és barátok, s közületek némelyeket meg is ölnek. Az én nevemért mindenki gyűlölni fog titeket. De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről.

Állhatatossággal őrzitek meg lelketeket.”

Lukács Evangéliuma 21,12-19

Jézus követése konfliktusokkal jár. Minden korszaknak megvolt a maga sajátos módszere, amellyel próbálták felszámolni a kereszténységet.

Ma a sajtó segítségével akarják lejáratni az Egyházakat. Néha megtörténik, hogy egy-egy keresztény botrányosan viselkedik, de nem lehet az egyedi esetekből általános következtetéseket levonni. Ma mégis olyan hangulatot táplálnak az emberekben, nagy közönségben, amely keményen egyházellenes, és a tolerancia nevében gyakran pontosan a tolerancia, sokszínűség képviselői eltökélten intoleránsok.

Az üldözések, lejáratások mindig is létezni fognak. Mi keresztények csakis a szeretet, a megbocsátás jézusi eszközeivel tudjuk ezeket kivédni, elhárítani. Néha azonban még kell szólalni, ki kell fejezni véleményünket, hozzáállásunkat, mert másképpen a hangoskodók véleményére fognak hallgatni.

Egy intoleráns társadalomban nem lehetünk az agresszivitás képviselői. De a hallgatás árulás, gyengeség jele volna.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom