> Valami hiányzik még belőled - Imalánc.ro
 
28. május, 2024Igehirdetések Valami hiányzik még belőled bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A gazdag ifjúval folytatott beszélgetés után Péter apostol megszólalt, és ezt mondta Jézusnak:

A legfontosabb ígéret azonban az örök élet.

„Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.”

Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap; most, ezen a világon otthont, testvért, anyát, apát, gyermeket és földet – bár üldözések közepette –, az eljövendő világban pedig örök életet.

Sokan lesznek az elsőkből utolsók, az utolsókból pedig elsők.”

Márk Evangéliuma 10, 28-31

Haszonorientált világunkban a keresztényeket is megkísérti a hasznosság elve. Mit kapunk Istentől, ha hűségesek maradunk akartához, parancsaihoz? Érdemes-e mindent elhagyni Isten országáért? Mivel a mai ember gyors eredményeket vár, ezért nincs türelme, nem tudja bevárni a jövőt, hanem mindent itt és most azonnal akar megkapni, birtokolni, magához ragadni. De nem lehet az időt és befektetést megspórolni, ki kell várni a dolgok rendes menetét.

Jézus nem utasítja el a kíváncsiaskodó apostolok kérdésére a választ, hanem sokkal többet ígér nekik, mint amennyit elképzelni, remélni mernének. Nem anyagi jóllétet, hatalmat ígér nekik, hanem egy új családot, amely képes kiszélesíteni horizontjaikat, szűk látókörüket. A legfontosabb ígéret azonban az örök élet. Ez a legfontosabb ajándék, amit kaphatnak Istentől, a többi csak ráadás.

 

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…