> Tanuljatok tőlem - Imalánc.ro
 
7. december, 2022Igehirdetések Tanuljatok tőlem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket!

Örömmel tölthet el az a tudat, hogy Jézusnál mindig megpihenhetünk. Nála nincsenek fogadási, előrejegyzési időpontok. Szívének a rendelője mindig nyitva áll, hogy oda betérjünk és lelki üdülést, pihenést találjunk.

Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű –, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.”

Máté Evangéliuma 11, 28-30

Jézus igája könnyebb a Törvényénél. Jézus saját igáját összehasonlítja a Törvény igájával. Jézus igája azért könnyebb, mert egy felvállalt, már elviselt, hordozott igáról van szó.

Korunk emberei nem annyira a munka miatt fáradnak el, hanem a sok elvárásokba, a megfelelési kényszerbe, az élet során kapott sebekbe. Könnyebb egy olyan igát viselni, amelyet nem erőltettek ránk, hanem önként vállaltunk. Persze Jézus senkire sem erőlteti rá saját parancsait, evangéliumát. Meghagyja mindenkinek a szabadságát, hogy választhasson milyen igát vesz magára.

Örömmel tölthet el az a tudat, hogy Jézusnál mindig megpihenhetünk. Nála nincsenek fogadási, előrejegyzési időpontok. Szívének a rendelője mindig nyitva áll, hogy oda betérjünk és lelki üdülést, pihenést találjunk. Sajnos kevesen élnek a lehetőséggel, inkább gurukhoz, csodadoktorokhoz, pszichológusokhoz fordulnak. Ezek segíthetnek abban, hogy feltárjuk lelki problémáinkat, de ezekre igazi orvosságot csak Jézus kínálhat.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…