> Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - Imalánc.ro
 
13. december, 2023Igehirdetések Tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket!

Aki felvállalja Jézusért a mindennapi keresztjeit, azokat saját üdvössége érdekébe állítja.

Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű –, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.”

Máté Evangéliuma 11, 28-30

Jézus tudatában volt annak, hogy követőinek nem lesz könnyű sorsuk, ezért biztosítja őket támogatásáról, mellettük állásáról. Ugyanakkor követőitől megköveteli odaszentelésüket, ügybuzgóságukat.

A keresztény élet sokszor nagy áldozatvállalást követel meg részünkről. A jelenlegi társadalmi helyzet nem kedvező a kereszténység számára. Az önként vállalt keresztek és terhek könnyebbé válhatnak számunkra, ha tudatosítjuk magunkban, hogy Jézus már ezeket is elhordozta értünk.

Jézus szelíden hordozta saját keresztjét, és ezzel példát mutatott minden követőjének. Jézus keresztje édes, mert szeretetből vállalta értünk. Aki felvállalja Jézusért a mindennapi keresztjeit, azokat saját üdvössége érdekébe állítja.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda