> Ruhája olyan ragyogó fehér lett - Imalánc.ro
 
25. február, 2024Igehirdetések Ruhája olyan ragyogó fehér lett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben: Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük fölment egy magas hegyre.

Csakis akkor leszünk valóban Isten gyermekei, ha nemcsak hallgatjuk az örömhírt, hanem tettekre váltjuk.

Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes így a ruhát kifehéríteni. Egyszerre megjelent nekik Illés és Mózes, és beszélgettek Jézussal.

Péter ekkor ezt mondta Jézusnak: „Mester! Olyan jó nekünk itt lennünk! Készítsünk három sátrat: neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!” Nem is tudta, mit mond, annyira meg voltak ijedve.

Ekkor felhő árnyékolta be őket, és a felhőből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Mire körülnéztek, már senkit sem láttak, csak Jézust egymagát.

A hegyről lejövet megparancsolta nekik, hogy ne mondják el senkinek, amit láttak, amíg az Emberfia fel nem támad a holtak közül. A parancsot megtartották, de maguk között megvitatták, hogy mit jelenthet az, hogy feltámad a holtak közül.

Márk Evangéliuma 9, 2-10

Jézus egy bizonyos belső körrel osztotta meg igazi kilétét. Csak három apostollal osztotta meg életének legfontosabb titkát.

A színeváltozás eseménye sok szempontból megvilágítja Istennel való viszonyunkat és rámutat annak szoros mivoltára. Isten nem elégszik meg azzal, hogy csak egy titkot tárjon fel számunkra, hanem saját életébe akar beavatni minket, belelátást adni nekünk.

De vajon miért csak ezzel a három aspotollal osztotta meg életének a titkát? Valószínű a többiek is részesültek ebből a titokból a megosztott tapasztalatok, élmények nyomán.

A szemtanúk fontos szerepe nemcsak az, hogy megláttak valami fontosat Jézus életéből, hanem az, hogy másokkal is megosszák ezt az élményüket. Csak akkor válik igazi élménnyé számukra, amikor másokkal is megosztják azt. A színeváltozás eseménye a végletekig feszegeti hitünk határait.

Nemcsak meghívottak, kiválasztottak vagyunk, hanem Isten kiválasztott gyermekei, hiszen amikor az isteni életbe részesítettek minket, akkor nekünk is kimondta Isten a színeváltozás alkalmával elhangzottakat: te is az én szeretett, kedvelt fiam vagy, de neked is hallgatnod kell nagy Testvérdere, Jézusra.

Csakis akkor leszünk valóban Isten gyermekei, ha nemcsak hallgatjuk az örömhírt, hanem tettekre váltjuk.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…