> Kövess engem - Imalánc.ro
 
1. július, 2024Igehirdetések Kövess engem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor Jézus látta, hogy nagy tömeg veszi körül, meghagyta tanítványainak, hogy hajózzanak át a Genezáreti-tó túlsó partjára.

Az embereknek különböző élethelyzetük, problémáik vannak, de ezek nem szabad hogy befolyásolják a nyitottságot Jézus követésére. Ha ez alá rendelünk mindent az életünkben, akkor méltók leszünk a krisztusi tanítványságra.

Ekkor egy írástudó lépett hozzá, és így szólította meg: „Mester, követlek téged, bárhová mégy.” Jézus figyelmeztette: „A rókáknak odújuk van, az ég madarainak fészkük, de az Emberfiának nincs hová lehajtania fejét.”

Egy másik tanítványa pedig ezt kérte tőle: „Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem apámat.” Jézus azonban így válaszolt: „Kövess engem, és hagyd a holtakra, hogy eltemessék halottaikat!”

Máté Evangéliuma 8,18-22

Jézus követése nem könnyű feladat. Többen megpróbálták Jézus követését, de kevésnek sikerült. Nem a szimpatizánsoktól függ az Ő követése, hanem Tőle, aki a meghívást adja.

Jézus követése komoly elköteleződést, kihívást jelent a jelölteknek, mert mindenkitől személyére szabottan támaszt követelményeket. Ezek nem egyformák és nem egy fajsúlyúak. Mindegyik követőjétől mást kér, ezért nincs két egyforma hivatás.

Jézus senkinek a kedvéért nem változtatja meg a követelményeit, mindig következetes marad, akkor amikor valakitől valamit kér. Az embereknek különböző élethelyzetük, problémáik vannak, de ezek nem szabad hogy befolyásolják a nyitottságot Jézus követésére. Ha ez alá rendelünk mindent az életünkben, akkor méltók leszünk a krisztusi tanítványságra.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…