> Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába - Imalánc.ro
 
9. július, 2024Igehirdetések Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé.

A hivatások serkentése, ezért mindannyiunk közös feladata.

Mihelyt kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt mondogatta: „Ilyen még sohasem történt Izraelben.” A farizeusok azonban megjegyezték: „Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.”

Jézus ezután bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt.

Amikor látta a népsokaságot, megesett rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és kimerültek voltak, mint a nyáj, amelynek nincsen pásztora. Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!”

Máté Evangéliuma 9, 32-38

Jézus ellenfelei gyakran kerültek ellentmondásba önmagukkal. Bár elfogadták a csodáit, örödögűzéseit, de azokat a rossznak tulajdonították. Az félig igaz, hogy az ördög is tud gyógyítani, de hogy saját maga ellen forduljon az már hallatlan. Gyógyításai is ideig-óráig működnek, mert ha az illető személy kikerül a hatásköréből, akkor ismét beteg lesz, sőt lelkileg még gyengébb, védtelenebb lesz. Még a látszata sem igaz annak, hogy az ördög önmaga ellen fordulna, hiszen akkor saját tervét hiúsítaná meg. Jézus nem a sötétség erőivel dolgozik, hanem az Isten ujjával, azaz a Szentlélekkel gyógyít. Jó volna, ha mi is Tőle kérnénk gyógyulást, és nem az okkultista praktikáktól.

Jézus megjegyzése ma is érvényes: a lelkipásztori, gyógyítói küldetést, feladatot a személyzet hiánya is nehezíti. A hivatások serkentése, ezért mindannyiunk közös feladata.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…