> Gyűjtsetek inkább kincseket a mennyben - Imalánc.ro
 
21. június, 2024Igehirdetések Gyűjtsetek inkább kincseket a mennyben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:

A szív kötődései mutatnak rá, mi a fontos és elsődleges valakinek az életében.

Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, a tolvajok meg kiássák és ellopják. Gyűjtsetek inkább kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda meg nem emészti, sem a tolvajok ki nem ássák és el nem lopják. Mert ahol a kincsed van, ott van a szíved is.

A test világossága: a szem. Ha szemed ép, egész tested világosságban lesz. De ha szemed elhomályosodik, egész tested elsötétedik. Ha tehát a világosság benned sötétség, maga a sötétség mekkora?

Máté Evangéliuma 6, 19-23

Jézus azt tanácsolja követőinek, hogy ne gyűjtsenek anayagi javakat, hanem inkább szellemi javakra fektessék a hangsúlyt. Az embertől bármit el lehet venni, de a hitét, tudását senki sem tudja elvenni. A tudás és a hit a legjobb befektetés, amit az ember tehet.

Ezek biztos befektetések, értékek, amelyeket semmilyen külső változás, természeti katasztrófa, emberi befolyás nem tud meghatározni. Az ember szívéből származik minden bűnös hajlam, ugyanakkor a szív a valódi értékek helye.

A szív kötődései mutatnak rá, mi a fontos és elsődleges valakinek az életében. Ha anyagi javakhoz tapad, akkor azok válnak a legfontosabbakká az illető személy számára, ha lelki értékekhez kötődik, azok lesznek erősebbekké.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…