> Ez az ember sok csodát művel - Imalánc.ro
 
23. március, 2024Igehirdetések Ez az ember sok csodát művel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett.

Isten a görbe vonalakon is tud egynesen írni.

Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: „Mit tegyünk? Ez az ember sok csodát művel. Ha engedjük, hogy folytassa, mindnyájan hisznek majd benne. Aztán jönnek a rómaiak, és elpusztítják szentélyünket és népünket.”

Közülük az egyik, Kaifás, aki abban az évben főpap volt, ezt mondta nekik: „Ti nem tudtok semmit. Gondoljátok csak meg: Jobb, ha egy ember hal meg a népért, minthogy az egész nemzet elpusztuljon!”

Ezt pedig nem magától mondta, hanem mint annak az évnek főpapja prófétaként megjövendölte, hogy Jézus a népért hal meg; sőt nemcsak a népért, hanem hogy egybegyűjtse Isten szétszóródott gyermekeit.

Attól a naptól kezdve megegyeztek abban, hogy megölik őt. Ezért Jézus nem mutatkozott többé nyilvánosan a zsidók előtt, hanem visszavonult a pusztaság melletti vidékre, egy Efrém nevű helységbe, és ott tartózkodott tanítványaival együtt.

Közeledett a zsidók húsvétja. A vidékről már az ünnepek előtt sokan felzarándokoltak Jeruzsálembe, hogy megszentelődjenek. Ezek keresték Jézust, és még a templomban is beszélgettek róla: „Mit gondoltok, eljön-e az ünnepre?”

A főpapok és a farizeusok ugyanis ekkor már kiadták a rendeletet, hogy aki tud valamit Jézus tartózkodási helyéről, jelentse, hogy elfoghassák őt.

János Evangéliuma 11, 45-57

Jézus gyakran meglátogatta barátait Betániában. Lázár feltámasztása után viszont sokan hinni kezdtek Benne.

A szemtanúk egy része azonban elégedetlen volt, és nem tudta elfogadni ezeket a csodákat. Ők a főpapoknál kerestek megerősítést. Itt azonban kiderül, hogy már azt fontolgatják, hogy kioltják Jézus életét.

Kaifás főpap veszi át a szó, és kimondja önkénelenül is a próféciát: Jézusnak meg kell halnia, mert sem vallásilag, sem politikailag nem tartják korrektnak.

Így simul bele az emberiség történetébe Isten terve, aki nem sejtett módon működik, és tudja, hogy az emberiséget csak Fia keresztáldozata tudja megváltani.

Még a gonosz emberek is Isten malmára hajtják a vizet, mert pontosan úgy halad a megváltás terve, amint már Isten előre kitervezte. Isten a görbe vonalakon is tud egynesen írni.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…