> El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén - Imalánc.ro
 
28. január, 2024Igehirdetések El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kafarnaum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába, és tanított.

A siettetés, a gyorsítás az ördög hatalmának a nyilvános jele, mert ez a folyamat meghaladja az emberi agynak az élményfeldolgozó képességét, az emocionális teherbírását meghaladja a világ, mert addig lehet pörgetni a dolgokat, amíg minden tönkremegy.

Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.

A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. Ez így kiáltott fel: „Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!”

Jézus ráparancsolt: „Hallgass el, és menj ki belőle!” A tisztátalan lélek erre össze-vissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.

Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: „Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!” El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.

Márk Evangéliuma 1, 21-28

A tisztátalan lelkek is ismerik Jézust, de ettől nem lesznek jobbak, nem változnak meg, továbbra is az emberiség ellen dolgoznak. A szellemvilágban ma az emberek lelkéért folyik a lelki harc. A Sátán minden áron azt akarja, hogy elhagyjuk hitünket, elhagyjuk közösségeinket és új utakat keresünk a személyes boldogságunk felé. Mindent megígér a követőinek, de mindent elvesz tőlük, illetve a legfontosabbat veszi el tőlük, az üdvösségüket. Nem akarja, hogy közösségbe tömörüljünk, mert akkor együtt erősebbek vagyunk.

A mai evangéliumban a tisztátalan lélek megvallja Krisztust, de nem azzal a szándékkal, hogy tisztességes tanúságot tegyen róla, hanem felfedje igazi kilétét, hogy elrontsa Isten tervét, miszerint a Messiás-titok egy lassan kibontakozó tapasztalatnak kell legyen az eredménye. Az ördög másik eszköze a siettetés. Ezt mondja Popper Péter is egyik beszédében a három állatról beszél, amelyek kísértik Jézust, de sikertelenül jártak el, de a negyediket nem vette észre, a siettetés bikáját, amely sikerrel járt, mert Jézus siettette a megváltást.

Sajnos korunk annyira felgyorsult, hogy nehezen tudjuk az információkat kellőképpen raktározni, megélni. Pl. egy boszniai tömegsírt mutatnak meg egy dokumentumfilmben, és néhány perc múlva a moldvai táncot mutatják be, nincs elég időnk váltani egyik információból a másikba. Az információk összekavarodnak, és érzéketlenné tesznek minket mások baja iránt.

A siettetés, a gyorsítás az ördög hatalmának a nyilvános jele, mert ez a folyamat meghaladja az emberi agynak az élményfeldolgozó képességét, az emocionális teherbírását meghaladja a világ, mert addig lehet pörgetni a dolgokat, amíg minden tönkremegy. Egy számítógépet is meg lehet zavarni azzal, ha egyszerre annyi információt táplálunk bele, mint amennyire a befogadóképessége megengedi.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda