> Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is - Imalánc.ro
 
22. február, 2024Igehirdetések Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?”

Ezáltal a világ minden szögeletében biztosítva van az oldó-kötő hatalom, amely nemcsak egy jogi hatalom, hanem olyan lelki kincs, amely helyreállítja a bűnös és Isten közti kapcsolatot.

Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.”

Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti, kinek tartotok engem?” Simon Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám.

Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta.

Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.”

Máté Evangéliuma 16, 13-19

Jézus először megkérdezi a tanítványait, hogy mit mond a közvélemény Róla. A közvélemény a kérdést a közhiedelem, pletykák oldaláról közelíti meg. Jézust valamelyik próféta megjelenéseként képzelik el.

A valóság azonban teljesen más, hiszen Jézus nem valamelyik prófétának a reinkarnációja, hanem maga a Krisztus. Szent Péter apostol válasza az Egyház kitisztult hitvallását tartalmazza.

Jézus valóban Isten Felkentje, és a világ üdvözítésére jött el. Szent Péter küldetése meghaladja az emberi képességeket, hiszen olyan természetfeletti hatalmat kap, amely előtte csak Istennek volt fentartva.

Isten az emberek közreműködésével akarja megválta a világot, és ebben jelentős szerepet játszik földi helytartója, a római pápa, aki a hatalmát leosztja az Egyház szolgálatára felszentelt papoknak. Ezáltal a világ minden szögeletében biztosítva van az oldó-kötő hatalom, amely nemcsak egy jogi hatalom, hanem olyan lelki kincs, amely helyreállítja a bűnös és Isten közti kapcsolatot.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…