> Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám - Imalánc.ro
 
24. január, 2023Igehirdetések Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt.

Ha mindenben az Atya akaratát követjük, akkor leszünk igazából Jézus testvérei, az Atya megszentelt gyermekei.

Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: „Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek téged.”

Jézus azonban így válaszolt: „Ki az én anyám? Kik az én rokonaim?” Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, és csak ennyit mondott: „Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!”

Márk Evangéliuma 3, 31-35

Jézus számára az Atya akaratának teljesítése a legfontosabb, számára ez a mindennapi kenyér.

Jézus követőitől is az Atya akaratának teljesítését követeli. Aki tanítványa akar lenni annak elsősorban Isten országát kell keresnie, a többi csak ráadás.

Még rokonai sem értik Jézus mentalitását, hiszen számára a rokoni kapcsolatoknál fontosabb az Atyával való töretlen kapcsolata. Életének meghatározó eseményei előtt mindig az Atyával tanácskozik. Előbb kifürkészi az Atya akaratát, utána dönt, tervez és megvalósít. A mi életünkben is ez kellene legyen a döntő. Mindenekelőtt keresni Isten akaratát életünkben, és miután ez letisztult számunkra, akkor mi is tervezhetünk és cselekedhetünk.

Életünkben sok kellemetlenséget, félreértést, kétértelműséget el lehetne kerülni, ha követnénk Jézus életpéldáját. Isten senkit sem akar becsapni, minden gyermekének a legjobbat akarja, ezért minden veszély, minden kellemetlenség előtt figyelmeztet, üzen. Ha mindenben az Atya akaratát követjük, akkor leszünk igazából Jézus testvérei, az Atya megszentelt gyermekei.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…