> Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám! - Imalánc.ro
 
23. január, 2024Igehirdetések Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt.
Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: „Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek téged.”

Nem a saját álmait, vágyait dédelgeti, hanem arra törekszik, hogy egységes közösséget hozzon létre. Egy Istenre épülő közösségre, amely nem saját céljait akarja megvalósítani, hanem mindenben az Atya akaratát keresi. Csak így valósulhat meg Isten országa itt a Földön.

Jézus azonban így válaszolt: „Ki az én anyám? Kik az én rokonaim?” Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, és csak ennyit mondott: „Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!”

Márk Evangéliuma 3,31-35

Jézus megérkezésével beköszönt egy új korszak. Egy új, kegyelemi rendszerre épülő nemzedék született meg, amely Jézus mondása szerint, nem vér szerint, nem a test kívánságából, és nem is a férfi akaratából születtek, hanem Isten akaratából (Jn 1, 13). Ezeknek a személyeknek mondja Jézus, hogy mindaz, aki teljesíti az Atya akaratát, az egy új kapcsolatba épül be. Már nem a vérségi rokonság, a hittestvériség a fontos, hanem az a kegyelmi kapcsolat, amely Jézus és a kiválasztottak közt jön létre.

Jézus új családja Egyházba tömörül, és folytattja a Fiú küldetését. Nem a saját álmait, vágyait dédelgeti, hanem arra törekszik, hogy egységes közösséget hozzon létre. Egy Istenre épülő közösségre, amely nem saját céljait akarja megvalósítani, hanem mindenben az Atya akaratát keresi. Csak így valósulhat meg Isten országa itt a Földön.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda