> Aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában - Imalánc.ro
 
12. június, 2024Igehirdetések Aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:

Szükséges volt, hogy Jézus betöltse a Törvényt a szeretet Törvényével. Így már nem a Törvény a végső instancia, norma, hanem a szeretet, amely isteni erény.

Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony, mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből egy í betű sem, sőt egy vessző sem, amíg minden be nem teljesedik.

Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában.

Máté Evangéliuma 5, 17-19

Jézus fontosnak tartja a Szentírás érintetlenségét. Nem azért jött, hogy megszűntesse a Törvényt, hanem azért, hogy beteljesítse azt. Nem egy anarchikus, hanem az Isten Fia, aki a Törvényt saját testében teljesítette be.

Jézussal egy új korszak kezdődött el, amely nem annyira a Törvényre, hanem inkább Isten kegyelmi adományaira épít. A Törvényt Lélekkel töltötte meg, mert a Törvény betű szerinti teljesítése, lélektelen alkalmazása nem volt elégséges az ember üdvösségéhez.

Szükséges volt, hogy Jézus betöltse a Törvényt a szeretet Törvényével. Így már nem a Törvény a végső instancia, norma, hanem a szeretet, amely isteni erény.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…