> Aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele - Imalánc.ro
 
14. június, 2024Igehirdetések Aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz:

Isten azt akarja, hogy a férfi és a nő paradicsomi boldogságban éljen egymással.

Hallottátok a parancsot: „Ne törj házasságot!” Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson.

És ezt is mondták: „Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet.” Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét – kivéve hűtlenség esetét –, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el.

Máté Evangéliuma 5,27-32

Jézus nemcsak a bűnös tettet, hanem az azt megelőző bűnös vágyat is elítéli. A házasságtörés nemcsak a tettel kezdődik, hanem a bűnös gondolattal való játszadozással.

Szokták ma mondani: hogy szégyelld magad, ha arra gondolsz, amire én. Ez a megjegyzés is sokszor kifejezi a valóságot.

Nem azzal van a baj, hogy megcsodálunk egy gyönyörű személyt, hanem inkább azzal, hogy tovább fokozzuk a gondolatot, a bűnös vágyainkat kiterjesztjük másokra.

A válást Isten soha nem tartotta járható útnak, a válólevelet is az emberek keményszívűsége miatt fogadta el, de nem ez volt az eredeti elképzelés.

Isten azt akarja, hogy a férfi és a nő paradicsomi boldogságban éljen egymással.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…