> A nevemben ördögöket űznek ki - Imalánc.ro
 
25. január, 2024Igehirdetések A nevemben ördögöket űznek ki bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk:

Hinnünk kell, hogy ezek a karizmák ma is működhetnek, s ott ahol a hívek Krisztus nevében gyűlnek össze, és az evangélium terjesztéséért fáradoznak, ott szárba szökken a hit kalásza.

Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.

Márk Evangéliuma 16,15-18

Feltámadása után a Jézus többször megjelent az apostoloknak. Az apostoli testületnek már hiányos volt a létszáma, mert Júdás apostol méltatlannak bizonyult. Jézus kifejezett parancsolata az evangélium terjesztésére vonatkozik. Az apostolok és a hívek küldetése, hogy Krisztus erejével működjenek. Ismét Jézus nevének a csodálatos ereje derül ki, amelynek hatására különleges képességeket kapnak. Ezek a kísérő jelek bizonyítják küldetésük természetfeletti jellegét.

Ma is fontos lenne, hogy ezek a karizmák működjenek. Másképpen az Egyház fog károsulni. Hinnünk kell, hogy ezek a karizmák ma is működhetnek, s ott ahol a hívek Krisztus nevében gyűlnek össze, és az evangélium terjesztéséért fáradoznak, ott szárba szökken a hit kalásza.

Ma is fontos lenne, hogy minden megkeresztelt hívő érezze saját küldetésének gyümölcsét, hiszen ezek nélkül erőtlen marad az evangélium terjesztése.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda