> Amit tehát Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza - Imalánc.ro
 
24. május, 2024Igehirdetések Amit tehát Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy alkalommal Jézus útra kelt Kafarnaumból, és Júdea határába ment, a Jordán túlsó partjára. Ott ismét nagy tömeg sereglett köréje, ő pedig szokása szerint tanította őket.

Ebben a szövetségben az volt az eredeti terve, hogy az embert boldoggá tegye, de pontosan ezt a bolgoságforrást akarja az ördög ellenünk fordítani.

Akkor a farizeusok odamentek Jézushoz, és megkérdezték: „Szabad-e a férjnek elbocsátania feleségét?” Próbára akarták ugyanis tenni.

Ő azonban kérdéssel válaszolt: „Mit parancsolt nektek Mózes?” Azt felelték: „Mózes megengedte, hogy válólevelet írjunk, és elbocsássuk őt.”

Jézus folytatta: „A ti szívetek keménysége miatt írta nektek ezt a parancsot. Isten azonban kezdetben, a teremtéskor férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve már nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza!”

Tanítványai otthon ismét megkérdezték őt erről. Ezt válaszolta nekik: „Aki elbocsátja feleségét és mást vesz el, házasságtöréssel vét ellene. Ha pedig a feleség hagyja el férjét, és máshoz megy, szintén házasságtörést követ el.”

Márk Evangéliuma 10, 1-12

Jézus feltárja hallgatóságának Isten eredeti tervét a házasságról. Ez a szövetség is megsérült az emberi szívek megkeményedése miatt. Bár Mózes elbocsátó levele valóban az elbocsátott feleséget védte, mégsem jelenthette ez a járható utat. Ez csak a kivételekre vonatozott, és inkább a feleség védelmére szolgált, hogy ne maradjon törvényen kívülinek.

Isten eredeti tervében azonban a férfi és a nő egy életre szóló kapcsolatra kapott meghívást. Ezt a kapcsolatot a bűn állandóan veszélyezteti, és ma is kikezdi, mert sokszor nem Isten terve szerint jön létre. Ebben a szövetségben az volt az eredeti terve, hogy az embert boldoggá tegye, de pontosan ezt a bolgoságforrást akarja az ördög ellenünk fordítani. Ezért mindent megtesz, hogy az érzékiség, a házasságtörés bűnével elrontsa ezt a szent szövetséget, amely erdetileg az életet kellene szolgálja.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…