> Mi lesz ebből a gyermekből? - Imalánc.ro
 
24. június, 2024Igehirdetések Mi lesz ebből a gyermekből? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor elérkezett Erzsébet szülésének ideje, fiúgyermeket szült. Szomszédai és rokonai meghallották, hogy milyen irgalmas volt hozzá az Úr, és együtt örült vele mindenki.

A nyolcadik napon jöttek, hogy körülmetéljék a gyermeket. Atyja nevéről Zakariásnak akarták hívni. De anyja ellenezte: „Nem, János legyen a neve.” Azok megjegyezték: „Hiszen senki sincs a rokonságodban, akit így hívnának!”

Érdeklődtek erre atyjától, hogyan akarja őt nevezni. Atyja írótáblát kért, és ezeket a szavakat írta rá: „János a neve.” Erre mindnyájan meglepődtek. Neki pedig megnyílt az ajka, és megoldódott a nyelve: szólni kezdett, és magasztalta Istent.

Akkor félelem szállta meg az összes szomszédokat, és Júdában meg az egész hegyvidéken erről az eseményről beszéltek. Aki csak hallott róla, elgondolkodva mondta: „Mi lesz ebből a gyermekből? Hiszen nyilván az Úr van vele.”

A gyermek pedig növekedett, lélekben erősödött és mindaddig a pusztában élt, amíg Izrael előtt nyilvánosan fel nem lépett.

Lukács Evangéliuma 1 ,57-66. 80

Keresztelő Szent János születése bevezeti Jézus születését. Mindkét gyermekség-történetben jelen van az angyal és fontos szerepe van a névadásnak. Nem azt a nevet kapják, amit a hagyomány rendesen megkívánt, hanem azt, amit az angyali híradás közölt.

János születési körülményei rámutatnak arra, hogy a hit hatékonyan tud működni még akkor is, amikor kevés a remény, az esély a változásra, a megújulásra. Keresztelő Szent János ajándék a családjának, de ajándék a választott nép számára is. Születésével beharangozta a Messiás érkezését, ezzel is elkezdte azt a küldetést, amelyet Isten bízott rá. Zakariás nem hitt a kinyilatkoztatásnak, csoda kellett ahhoz, hogy nyelve megoldódjon. De az ő életében is végül teret nyert a hit.

Néha mi is kételkedünk Isten hatalmában, terveiben, de nem hagy cserben minket, hanem mindent megtesz, hogy megértesse velünk az Ő csodálatos terveit.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…