> Hited meggyógyított téged - Imalánc.ro
 
8. július, 2024Igehirdetések Hited meggyógyított téged bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor Jézus Kafarnaumban tanított, egy elöljáró lépett hozzá, leborult előtte, és így kérlelte: „Uram, a leányom most halt meg. De jöjj, tedd rá kezedet, és életre kel!” Erre Jézus fölkelt, és tanítványaival együtt elment vele.

Amikor feladjuk a harcot, akkor elveszítjük a küzdelmet, addig bármikor megváltozthat a helyzetünk. Adjunk esélyt magunkat, adjunk esélyt a halottnak vélt helyzeteknek is!

Közben egy asszony, aki tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, hátulról Jézus közelébe férkőzött, és megérintette ruhájának szegélyét. Azt gondolta magában: „Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok.” Jézus erre megfordult, ránézett, és így szólt:

„Bízzál, leányom! Hited meggyógyított téged.” Attól az órától fogva egészséges lett az asszony.

Amikor Jézus az elöljáró házába ért, és látta a fuvolásokat meg a lármás tömeget, rájuk szólt: „Távozzatok, hiszen nem halt meg a leány, csak alszik!” Azok kinevették. Miután eltávolították a tömeget, Jézus bement, megfogta a leány kezét, és az életre kelt. Ennek híre elterjedt azon az egész vidéken.

Máté Evangéliuma 9, 18-26

A szülők számára nagy fájdalom a gyermekeik elvesztése. A kafarnaumi elöljáró nem restelli magát, és segítséget kér Jézustól. Gyakran számunkra is a segítség egy karnyújtásnyira van, csak ki kell nyújtsuk a kezünket.

Az elöljáró megkapja a hitéért járó jutalmat, a lánya feltámad. A mi életünkben is előfordulnak halottnak vélt ügyek, reménytelen helyzetek, amelyeket halára ítélünk, és mégis ha van hitünk, akkor az ilyen helyzetek is helyreállnak, az ilyen esetek is megváltoznak.

A remény hal meg utóljára, szokták mondani. És ebben a mondásban is van valami igazság, mert kifejezi, hogy amíg van hitünk, reményünk, addig semmi sincs veszve.

Amikor feladjuk a harcot, akkor elveszítjük a küzdelmet, addig bármikor megváltozthat a helyzetünk. Adjunk esélyt magunkat, adjunk esélyt a halottnak vélt helyzeteknek is!

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…