> Elközelgett a mennyek országa - Imalánc.ro
 
10. július, 2024Igehirdetések Elközelgett a mennyek országa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus odahívta magához tizenkét tanítványát, és megadta nekik a hatalmat, hogy kiűzzék a tisztátalan szellemeket, és meggyógyítsanak minden bajt és minden betegséget.

Nem zár ki senkit a meghívásból.

A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, azután a testvére, András; Zebedeus fiai: Jakab és testvére, János, továbbá Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos; Alfeus fia Jakab, Tádé, a kánaáni Simon, és végül karióti Júdás, aki később elárulta őt.

Ezt a tizenkettőt küldte Jézus, és megparancsolta nekik: „Ne lépjetek a pogányokhoz vezető útra, s a szamaritánusok városába be ne térjetek. Menjetek inkább Izrael házának elveszett juhaihoz. Menjetek, és hirdessétek, hogy elközelgett a mennyek országa.”

Máté Evangéliuma 10, 1-7

Jézus missziós parancsa először nagyon belterjes, hiszen csak a zsidókra vonatkozik, még a szamaritánusokat is kizárja a hatásköréből.

Az apostoloknak saját hatalmából ad, ez segíti őket a misszió hatékony folytatásában. A hatalom azonban még nem jelent garanciát a misszió hatékony lefolytatásában. Olyan lelki erőre, felkészültségre van szükségük, amely átsegíti őket a kihívásokban, a kísértések elhárításában.

Idővel azonban megváltozik a missziós parancs tartalma, mert Jézus kiterjeszti a pogány nemzetekre is. Ez az evangélium újdonsága, hogy nem zár ki senkit a meghívásból.

Az apostolok valóban teljesítik a missziós feladatot, de ez a saját életüket is igénybe veszi. Küldetésüket saját életük feláldozásával koronázták meg.

Ft. Ráduly István Zsolt, Torda

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…