> Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál! - Imalánc.ro
 
17. november, 2022Igehirdetések Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Amikor Jézus közel ért Jeruzsálemhez, és megpillantotta a várost, sírva fakadt. Azután ezt mondta:

A megváltás kegyelme mindenkinek ingyenes, de fel kell ismerni azt, élni kell vele, nélküle szinte lehetetlen az üdvösség.

„Bárcsak felismernéd te is, legalább ezen a napon, ami üdvösségedre szolgál! Most azonban el van rejtve szemed előtt. Jönnek majd napok, amikor sánccal vesz körül ellenséged, bekerít és mindenfelől ostromol.

Eltipornak téged és gyermekeidet, akik falaid közt laknak. Nem hagynak benned követ kövön, mert nem ismerted fel látogatásod idejét.”

Lukács Evangéliuma 19, 41-44

Az izraeliák a világvégét a jeruzsálemi Templom pusztulásával hozták összefüggésbe. Jézus többször is megjövendölte a Templom pusztulását, de ezekben az olákorumokban külön kitér arra a tényre, hogy ezzel még nem következik be a világvége. Jézus nem tagadja meg érzéseit, együttérzését népének a pusztulásával, hiszen Ő is Ábrahám fia.

Ennél veszélyesebb pusztulás az egyéné, aki nem ismeri fel a Megváltót, és nem kapaszkodik a megváltás kegyelmeiben. Egyedül, magányos farkasként nehéz üdvözülni. Kell egy közösség, egy testvériség, amely nevel, csiszol, és erősít a válságos időszakokban. A megváltás kegyelme mindenkinek ingyenes, de fel kell ismerni azt, élni kell vele, nélküle szinte lehetetlen az üdvösség.

A bűn világunkban a legnagyobb pusztító erő, amely mindent belülről hat át, és belülről végzi pusztító munkáját. Ezért nekünk is meg kell siratnunk bűneinket, bocsánatot kell kérjünk, szerető, irgalmas Atyánktól, hogy gyakran nem az Ő gyermekeiként éltünk.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

 

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…