> Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti - Imalánc.ro
 
28. április, 2022Igehirdetések Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben így tanított Jézus: „Aki a mennyből jön le, az mindenki fölött áll. Aki viszont a földről való, az földies, és a földi dolgokról beszél.

Aki a mennyből való, az felülmúl mindenkit. Arról tesz tanúságot, amit látott és hallott, tanúságtételét azonban senki sem fogadja el. Ám, aki mégis elfogadja tanúságát, az megerősíti, hogy az Isten igazmondó.

Akit Isten küldött, Isten igéit hirdeti, mert Isten nem adja szűkösen a Szentlelket. Az Atya szereti a Fiút, és mindent az ő kezébe helyezett. Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van; aki pedig nem hisz a Fiúnak, az nem nyeri el az örök életet, hanem Isten büntetése sújtja.”

János Evangéliuma 3, 31-36

Jézus egészen más, mint korának vallási vezetői. Bölcsessége és tudása meghaladta korának legbölcsebb írástudóit. Az írástudók és a vallási vezetők saját érdekeik felöl közelítették meg a problémákat, ezzel ellentétben Jézus úgy beszélt, mint akinek hatalma van. Éppen ezért az Ő elutasítása Isten elutasítását jelenti. Világos különbséget tesz hívek és nem hívők között. Isten nem szófukar, hanem mindent közölt velünk Fia által, ami az üdvösséghez szükséges. Még a Lélek ajándékainak is az Atya a forrása. Szeretetének egy másik megnyilvánulása az, hogy mindent átadott a Fiúnak. Egyik fontos ajándéka, az örök élet. Ez csak azoknak jár ki, akik hisznek.

János evangélista Isten Jézus iránti végtelen szeretetét mutatja be, amelyet a hitetlenek sem tudnak ellehetetleníteni. A hívők jutalma az örök élet lesz. Ennél fontosabb ajándék, kegyelem nem létezik. A hívek közössége Jézus köré gyűl, mert a tagok hisznek abban, hogy az örök élet igéivel és az örök élet kulcsával rendelkezik.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom