> Vajon az égig emelkedel? - Imalánc.ro
 
30. szeptember, 2022Igehirdetések Vajon az égig emelkedel? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus egy alkalommal így szólt tanítványai előtt: „Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és hamuban tartottak volna bűnbánatot. Ezért Tirusznak és Szidonnak tűrhetőbb sorsa lesz az ítéleten, mint nektek.

Ha pozitívan válaszolunk a meghívásra. Másképpen csak langyos keresztények maradunk, akik az élet harcterén túlélők, de nem harcosok, nem elkötelezettek vagyunk. Jézus itt és most várja a személyes válaszunkat, nem elégszik meg morzsákkal, Neki teljes emberekre van szüksége.

És te Kafarnaum? Vajon az égig emelkedel? Egészen az alvilágig fogsz süllyedni.”

Majd így folytatta: „Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg. Aki pedig engem megvet, azt veti meg, aki küldött engem.”

Lukács Evangéliuma 10, 13-16

Jézus Korozain és Betszaida városok korholásával akarja a hallgatóságot pozitív válaszra serkenteni. Kafarnaumban bár sokan pozitívan válaszoltak Jézus tanítására, mégis részesültek a figyelmeztetésben. Senki sincs bebiztosítva a hitre azon a címen, hogy hallgatta Jézus szavait, vagy látta Jézus csodáit. Jézus hitet követel hallgatóságától. Nem elégszik meg egy langyos döntéssel, egy felszínes viselkedéssel, hanem hitet követel.

Saját tanítását nagyon fontosnak tartja. Aki elutasítóan viszonyul hozzá, az Istennel kerül konfliktusba. Ezt elkerülendő, ha pozitívan válaszolunk a meghívásra. Másképpen csak langyos keresztények maradunk, akik az élet harcterén túlélők, de nem harcosok, nem elkötelezettek vagyunk. Jézus itt és most várja a személyes válaszunkat, nem elégszik meg morzsákkal, Neki teljes emberekre van szüksége.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom