29. május, 2020Csütörtöki imaestek 2020.05.29. Szent László nemzeti távimaest lélekben Csíksomlyón a Magyarok Nagyasszonyánál 19 órától bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek. Nagy meglepetésükben csodálkozva kérdezgették: „Nem Galileából valók mindnyájan, akik itt beszélnek? Hogyan hallhatja hát őket mindegyikünk a saját nyelvén, amelyben született? Mi, pártusok, médek, elamiták; és Mezopotámiának, Judeának, Kappadóciának, Pontusznak, Ázsiának, Frigiának és Pamfiliának lakói; Egyiptomból, a líbiai Ciréne vidékéről és Rómából való zarándokok; zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: mi mindannyian úgy halljuk, hogy a mi nyelvünkön hirdetik Isten csodás tetteit!”

                                                                  – Apostolok Cselekedetei 2,7-11 –

  A rózsafüzér titkok a Dicsőséges tizedeinek titkai. A szándékok erre az alkalomra a következők:

1.Bölcsesség, értelem, tudomány Lelke! Világosítsd meg gondolatainkat, hogy felismerjük, megértsük és teljesítsük Isten akaratát!
2.Jótanács és erősség Lelke! Add, hogy kitartóan és igazság szerint tudjuk megvalósítani Isten országának építését földi jelenlétünk alatt!
3.Jámborság és istenfélelem Lelke! Adj építő gondolatokat a Kárpát-medencében élőknek, hogy ki-ki saját hivatását isteni igazságod szerint megélhesse!
4.Add, Urunk, hogy észrevegyük, ha valaki gondokkal küzd és hivatásunknak megfelelően segitsünk rajta!
5.Áldd meg, Urunk, imaszándékainkat!

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…