29. május, 2016Publicisztika Sebestyén Péter – Szelfibot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   Kampányszagot fogtam. Látva, ahogy őrült hajrával cserélik a csatorna- fedőket, kövezik a járdát ezerrel, dörgölőznek az egyházakhoz különféle ünnepségeken, egyre több szobor-, tájház és ravatalozó avatásánál, pántlika elvágásnál csattogtatják ollóikat.

Úrfelmutatás a 2016-os Csíksomlyói búcsún.

   Sürögnek-forognak a látványos akciók megszervezése körül, ígérnek és hadoválnak, osztják az észt és nyilatkoznak. Jól időzített spanyolviasz-feltaláló konferenciákból, munkaebédekből és értekezletekből kerítenek nagy feneket és eget rengető média eseményt. Hadd ünnepeljen a jónép.

   Hadd cirkuszoljon, mert már kenyere is alig. Legfeljebb a több mint félmillió angliai kenyérkereső küldi-hozza haza néha a jövedelmet. Itthon meg marakodnak a koncon, megőrjíti őket a hatalomvágy, arcukba csap a bukaresti képviselőség szele, és megkergülnek tőle.

   Mi meg várunk, reménykedünk, s talán asszisztálunk ehhez a tülekedéshez. De az is lehet, hogy elkeseredésünkben, csömörünkben már csak legyintünk. Netán a kisebbik rossz választásának „szabadságába” kapaszkodunk.

   Kábán és bambán, tátott szájjal csüggünk a kampányszlogeneken, beléjük vetítve minden frusztrációt, álmot és elvárást. Ez az egérlyuk, ahová menekülhetünk. Pedig már Krisztus is azt mondta a katonának, aki lándzsájával el akarta hessegtetni a sebekre telepedő legyeket: hagyjad fiam, éhesebbek jönnek…

   Mert már a cethal bekapta Jónást. Ott vergődünk a cet gyomrában, várva mikor köp ki. Talán már utolsó esélyünk, hogy észhez térjünk, s az Úrra hallgassunk, aki a cethalat azért küldte, hogy a tengermély víz el ne nyeljen.

   Talán már nekünk sem kellene másra figyelnünk – ott a cet gyomrában –, csak az Úrra, aki küldetést bízott ránk. Menj, mondd meg népemnek: térjetek meg, mert, ha nem, Ninive elpusztul. S te is vele együtt!

   De ha nem hallgatsz rám, engedlek. Szabad vagy. Nem tartalak (fenn), nem vagy szelfibot…

Forrás: www.peterpater.com

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…