> Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 7. nap: Nem így kellene lennie – 2023. Január 24. - Imalánc.ro
 
24. január, 2023Publicisztika Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 7. nap: Nem így kellene lennie – 2023. Január 24. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Föl tudja emelni a megalázottakat, és jólétet ad a szomorkodóknak.

Reménység Istene! segíts arra gondolnunk, hogy velünk vagy szenvedésünkben! Segíts, hogy a reménység megtestesítői legyünk egymásnak, amikor a reménytelenség gyakori, nem kívánt vendég szívünkben. Ajándékozz meg szerető Lelked erejével

A ravaszok terveit mind keresztülhúzza, üzelmeiket meghiúsítja.

A bölcseket befogja saját csapdájukba, kudarccal végződik az álnokok terve. Fényes nappal is sötétségbe botlanak, tapogatnak délben, mintha éjjel volna.

Az elesettet megmenti szájuk hatalmától és a szegényt az erősek karjától. A szegénynek így reménysége támad, a gonoszság kénytelen befogni a száját.

Jób könyve 5,11–16

Mária így szólt: „Lelkem magasztalja az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett szolgálója alázatosságára. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve.

Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad.

Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte.

Az éhezőket javakkal töltötte el, de a gazdagokat üres kézzel küldte el. Gondjába vette szolgáját, Izraelt, megemlékezve irgalmáról, amelyet atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak örökre megígért.”

Lukács Evangéliuma 1,46–55 

Imádság: Reménység Istene! segíts arra gondolnunk, hogy velünk vagy szenvedésünkben! Segíts, hogy a reménység megtestesítői legyünk egymásnak, amikor a reménytelenség gyakori, nem kívánt vendég szívünkben. Ajándékozz meg szerető Lelked erejével, amikor együtt munkálkodunk az elnyomás és igazságtalanság mindenféle formájának megszüntetésén. Adj bátorságot, hogy azt és úgy szeressük, amit, akit és ahogyan te szeretsz, és hogy cselekedeteinkkel is kifejezzük ezt a szeretetet. Jézus Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

(részlet a 2022/XII. érseki körlevélből)

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…