> Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 5. nap: Ének az Úrról idegen földön –2023. Január 22. - Imalánc.ro
 
22. január, 2023Publicisztika Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 5. nap: Ének az Úrról idegen földön –2023. Január 22. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bábel folyói mentén ültünk és sírtunk: a Sionra emlékeztünk.

Istenünk, elnyomottak védelmezője! Nyisd meg szemünket, hogy felismerjük azt a rosszat, amelyet ma is keresztény testvéreinkre kényszerítenek. Lelked adjon bátorságot, hogy egy szólamban énekelve felemeljük szavunkat azokért, akiknek szenvedését nem hallják meg. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Azon a földön a fűzfákra akasztottuk hárfáinkat. Mert dalt akartak hallani, akik elhurcoltak minket. Elnyomóink öröméneket követeltek: „Zengjetek nekünk dalt a Sionról!”

De hogyan énekeljünk éneket az Úrról az idegenek földjén?„Mert akik elhurcoltak minket, énekszót követeltek tőlünk, és akik sanyargattak, öröméneket: énekeljetek nekünk a Sion-énekekből!”

Zoltárok könyve 137, 1-4

Nagy tömeg követte, asszonyok is, akik jajgattak és sírtak miatta. Jézus hozzájuk fordult:
„Jeruzsálem leányai – mondta nekik –, ne engem sirassatok. Inkább magatokat és gyermekeiteket sirassátok, mert jönnek majd napok, amikor azt fogják mondani:
Boldogok a meddők, akik nem szültek, nem szoptattak.
Akkor majd unszolni kezdik a hegyeket: Omoljatok ránk! És a dombokat:
Takarjatok el! Mert ha a zöldellő fával így tesznek, mi lesz a sorsa a kiszáradt fának?
Lukács Evangéliuma 23, 27–31

Imádság: Istenünk, elnyomottak védelmezője! Nyisd meg szemünket, hogy felismerjük azt a rosszat, amelyet ma is keresztény testvéreinkre kényszerítenek. Lelked adjon bátorságot, hogy egy szólamban énekelve felemeljük szavunkat azokért, akiknek szenvedését nem hallják meg. Jézus nevében kérünk. Ámen.

(részlet a 2022/XII. érseki körlevélből)

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…