> Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 2. nap: Ha az igazság érvényesül – 2023. Január 19. - Imalánc.ro
 
19. január, 2023Publicisztika Ökumenikus imahét a keresztények egységéért – 2. nap: Ha az igazság érvényesül – 2023. Január 19. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Aki bedugja fülét, amikor kér a szegény, maga is kér majd, de nem hallgatják meg.

Istenünk, te vagy minden bölcsesség forrása. Imádkozunk bölcsességért és bátorságért, hogy igazságot cselekedjünk, hogy a világban lévő rosszra a jóra mutató cselekvéssel válaszoljunk. Ámen.

A titkos adomány csillapítja a haragot, és a ruhába rejtett ajándék a dühöt. Igazságot tenni öröm az igaznak, de nagy ijedelem a gonosztevőknek.

Példabeszdek  21,13–15

Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Mentából, kaporból és köményből tizedet adtok, közben ami fontosabb a törvényben, az igazságosságot, az irgalmat és a hűséget elhanyagoljátok. Ezt meg kell tenni, azt nem szabad elhagyni.

Ti vak vezetők! A szúnyogot kiszűritek, a tevét meg lenyelitek. Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! Tisztára mossátok a pohárnak és a tálnak a külsejét, belül azonban tele vagytok rablással és mértéktelenséggel.

Te vak farizeus! Előbb belül tisztítsd ki a poharat és a tálat, akkor majd kívül is tiszta lesz.

Jaj nektek, farizeusok és írástudók, ti képmutatók! Fehérre meszelt sírokhoz hasonlíttok, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a halottak csontjaival s mindenféle undoksággal.

Így ti is kívülről igazaknak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.

Máté Evangéliuma 23,23–25

Imádság: Istenünk, te vagy minden bölcsesség forrása. Imádkozunk bölcsességért és bátorságért, hogy igazságot cselekedjünk, hogy a világban lévő rosszra a jóra mutató cselekvéssel válaszoljunk. Ámen.

(részlet a 2022/XII. érseki körlevélből)

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…