> Nincs benne kétszínűség! - Imalánc.ro
 
29. szeptember, 2022Igehirdetések Nincs benne kétszínűség! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy alkalommal: Amikor Jézus látta, hogy Nátánáel közeledik hozzá, így szólt:

Azt az alkalmas pillanatot lesi, amikor meghalljuk hívását, odafigyelünk jelenlétére.

„Nézzétek, ez egy igaz izraelita! Nincs benne kétszínűség!”
Nátánáel megkérdezte: „Honnan ismersz engem?” Jézus így felelt: „Még mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak a fügefa alatt.” Nátánáel erre elismerte: „Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael Királya.”

Jézus így szólt: „Azért hiszel, mert azt mondtam: Láttalak a fügefa alatt. Nagyobb dolgokat is fogsz látni ennél.” Majd így folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: látni fogjátok, hogy megnyílik az ég, és Isten angyalai fel-alá szállnak az Emberfia felett.”

János Evangéliuma 1, 47-51

Nátánáel életét teljesen megváltoztatta a Jézussal való találkozás. Nátánáel először nem hiszi el Fülöp apostol tanúságát. Mivel őt is az igazság keresése érdekelte, ezért nem dőlt be minden álprófétának, álmessiásnak. A fordulópontot az a kijelentés hozza meg, amelyben Jézus egy korábbi eseményre hivatkozik. Senki sem tudhatta, hogy a találkozás előtt hol volt Nátánáel. Ezek után Jézust Isten Fiának nevezi, amely eltér a korábbi hagyományoktól, hiszen ritkán azonosították a Messiást a királlyal.

Nátánáel élete megváltozott. Talán nekünk is elérkezik az a pillanat, amikor felhagyunk bújdosásainkkal, keresgéléseinkkel, és Krisztushoz fordulunk. Egy olyan új élet vár ránk, amely felforgatja életünket, korábbi felfogásunkat. Átadjuk magunkat a kegyelemnek, amely megérinti egész lényünket, és Krisztushoz vezet minket. Krisztus ma is keres minket a ,,fügefáinknál.” Azt az alkalmas pillanatot lesi, amikor meghalljuk hívását, odafigyelünk jelenlétére.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom