> Nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön - Imalánc.ro
 
24. június, 2022Igehirdetések Nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta: „Ha közületek valakinek száz juha van, és egy elvész belőlük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e az elveszett juh után, amíg meg nem találja?

Ha megtalálta, örömében vállára veszi, hazasiet vele, összehívja barátait és szomszédait, és azt mondja nekik: »Örüljetek velem, mert megtaláltam elveszett juhomat!«” Mondom nektek, éppen így nagyobb öröm lesz a mennyben egy megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igazon, akinek nincs szüksége megtérésre.

Lukács Evangéliuma 15, 3-7

Jézus szentséges szívének ünnepe arra a szívre hívja fel a figyelmet, amely a világért dobog és a világért szúrták át a keresztfán. Szent Bonaventúra ebben a szívben talált menedéket a nehéz időszakokban. Külső formáját Szent Gertrúd, a lánglelkű bencés apáca alakította ki.

A mai evangélium példabeszéde a jó pásztor alakjával ismeretet meg minket, aki elhagyja az akol biztonságát és felkeresi az egy elveszetett. A példabeszéd Jézus értünk megmutatott áldozatos szeretetét mutatja be. Neki minden egyes ember számít, azt szeretné, ha mindenki az Ő szívében találna menedéket.

Jézust csak akkor tudjuk befogadni a szívünkbe, ha lelkünk mindentől szabad, ha szabadok és nyitottak vagyunk. Másképpen nem tud a megosztott szívbe költözni, mert Neki a teljes szívünkre van szüksége, nem tud csak félig, bénán szeretni, hanem mindenét oda akarja adni értünk.

Jézus az egyet a százzal hasonlítja össze. Az Ő sajátos logikájában a megtért bűnösnek jobban örvendenek a mennyben. Töltsön el minket is az a tudat és öröm, hogy a mennyben szurkolnak nekünk, és azt szeretnék, hogy az ő csapatukba kerülnénk.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…