> Mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle - Imalánc.ro
 
6. október, 2022Igehirdetések Mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus egy alkalommal így beszélt tanítványainak (a kérő imádságról):

Csak a kitartó ima, a következetes lelki élet tudja meghozni a várt gyümölcsöket.

„Tegyük fel, hogy valamelyikteknek van egy barátja, aki éjfélkor bekopog hozzá és ezt mondja:

»Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret! Útról érkezett egy vendégem, s nincs mivel megkínálnom.« De az kiszól: »Ne zavarj engem! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni, hogy adjak neked.«

Mondom nektek: Ha nem is kelne fel, hogy adjon neki barátságból, erőszakossága miatt mégis fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van.

Mondom tehát nektek: Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Van-e köztetek olyan apa, aki követ ad fiának, mikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót nyújt neki?

Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.”

Lukűcs Evangéliuma 11, 5-13

Néma gyermeknek édesanyja sem érti a szavát, szoktuk mondani amikor valaki nem mert valamit kérni, vagy nem szólt valamilyen igényéről.

Ha Isten tudja mire van szükségünk, mégis mért várja el tőlünk, hogy megfogalmazzuk feléje kéréseinket? A megfogalmazott kérés által jobban tudatosítjuk önmagunkban, hogy mire van szükségünk, mi az ami valóban itt és most segít rajtunk. Minél konkrétabb a kérés, annál jobban tudatosodik bennünk az amire valójában szükségünk van.

Isten nem azt a kérésünket teljesíti, amelyre nekünk szükségünk van, hanem amely a legjobban szolgálja az üdvösségünket. Isten mindig az üdvösségünk szempontjából közelíti meg a kéréseinket.

Az éjjel alkalmatlankodó vendég, barát példabeszéde azt a tényt akarja kihangsúlyozni, hogy Istennél nincs fogadóóra. Őt mindig zavarhatjuk, mert atyai jóságáról, nagylelkűségről soha nem esünk el. A példabeszéd arra bátorít minket, hogy merjünk kérni, mert kérésünk mindig meghallgatásra talál.

Csak a kitartó ima, a következetes lelki élet tudja meghozni a várt gyümölcsöket.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom