> Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok - Imalánc.ro
 
8. július, 2022Igehirdetések Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus így tanította apostolait:

A keresztényüldözések korszaka nagyrészt a világban megszűnt, de a hangulat, a kor szelleme ma is másról árulkodik. A családi viszonyok is megromlanak az új vallás követése miatt.

Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek mint a galambok! Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek!

Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.

Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.

Amikor pedig az egyik városban üldöznek titeket, meneküljetek a másikba! Bizony, mondom nektek: Nem járjátok végig Izrael városait, amíg el nem jön az Emberfia.

Máté Evangéliuma 10, 16-23

Az apostoli misszió nem gyermekjáték. Nagyon kényes kérdés lesz majd a pogányságból megtértek helyzete. Az apostolokat és az Egyházat kiközösítették a zsinagógákból.

Világosan elhatárolódik az ószövetség az újszövetségtől. Jézus második eljövetele emeli fel a fátylat a zsidóság előtt. Ez az egység csakis Jézus eljövetelével valósulhat meg. A vének Tanácsa is ellenségesen viszonyul majd a fiatal Egyházhoz.

A megtérés komoly problémákat okoz a zsidó családok körében is, mert erős náluk az ősök hagyománya, hiszen ez szinte egy új Törvénynek felel meg. Ebben az ellenséges környezetben kell barátságosan, de ugyanakkor elővigyázatosan viselkedjenek a keresztények. A keresztényüldözések korszaka nagyrészt a világban megszűnt, de a hangulat, a kor szelleme ma is másról árulkodik. A családi viszonyok is megromlanak az új vallás követése miatt.

Ezt a szakaszt a különböző szekták tagjai előszeretettel hirdetik, mert az áldozat képében tetszelegnek egymásnak. Az üldözés kiváltó oka, nem a szemtelen nyomulás, alkalmatlankodás, erőszakos térítés, hanem a Jézusba vetett hit, a Jézushoz való hűség. Jézus szavai már a kezdetek Egyházának életében megvalósultak.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…