14. március, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – Sorsunk Isten kezében van. Az égbekiáltó bűnök földi megtorlása nem marad el. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imalánc Márton Áron boldoggá avatásáért,
második imaalkalom – 7.Rész – 2015. február 12.
Kolozsvár, Szent Mihály templom

   Tegnap értesültem, hogy zsidó-címen az elmúlt napokban összegyűjtött zsidókat és keresztényeket el fogják szállítani. Amit az ilyen szállítmányok kezeléséről és jövő sorsáról mondanak, az ember nem tudja megdöbbenés és mélységes megrendülés nélkül hallani.

Kolozsvár - Szent Mihály templombelső a barokk szószékkel.

   Kötelességeim visszahívnak munkahelyemre, Romániába, de emberi keresztény és magyar kötelességemnek tartom, hogy visszaindulásom előtt az illetékes hatósági tényezőket szeretettel és Isten nevében kérjem, hogy az embertelenséget akadályozzák meg, vagy ha erre nem képesek, ne működjenek többezer ember elpusztítására irányuló cselekményben közre.

   Ezekben a végzetes napokban minden felelős embernek éreznie kell, hogy nemzetünk sorsa és vele együtt mindnyájunk sorsa is Isten kezében van, nem lehet tehát Isten bosszúállását magunk fejére hívnunk olyan bűnök elkövetésével, vagy azokban való közreműködéssel, amelyeket a katekizmus az égbekiáltó bűnök közé sorol, s amelyeknek földi megtorlása a tapasztalat szerint nem marad el.

részlet Márton Áron leveleléből, amit a Magyar Királyi Minisztériumhoz,
a Kolozs Megyei Főispáni Hivatalhoz és
a Kolozsvári Rendőrkapitánysághoz írt, 1944. május 22-én

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…