13. október, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – Odaadással vállaltam a feladatot: Non recurso laborem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imalánc Márton Áron boldoggá avatásáért,
kilencedik imaalkalom – 5.Rész – 2015. szeptember 10.
– Gyulafehérvár – Szent Mihály Székesegyház –

   Isten kegyelméből negyvenkettedik éve már, hogy boldogemlékű Vorbuchner Adolf püspök halála után 1938 szeptemberében mint apostoli kormányzó, majd ugyanazon év karácsonyán mint megyéspüspök akkori Szentséges Atyánk, XI. Piusz pápa rendelkezéséből egyházmegyénk kormányzását átvettem.

Márton Áron imaalkalom a kolozsvári Szent István templomban.

   Isten akaratát látva a kinevezésben, gyengeségem tudatában, de az ő segítségében bízva fiatalos készséggel és odaadással vállaltam a feladatot: Non recurso laborem, Uram, ha néped számára még szükséges vagyok, nem utasítom el, vállalom a munkát.

   A  haladó évek, közte a háború pusztításainak és a háború utáni átalakulások évei felettem sem múltak el nyomtalanul, próbára tették testi-lelki erőimet. Úgy tetszett Istennek, hogy többféle betegséggel is meglátogasson, amelyek szobámhoz kötnek, akadályoznak főpásztori kötelességeim teljesítésében.

   Ezért az utóbbi években ismételten kértem Szentséges Atyánkat, mentsen fel az egyházmegye kormányzásának terhe alól. Legutóbb a Szentatya küldöttének márciusi látogatása alkalmával.

– részlet a híveitől búcsúzó püspök körleveléből, –
– Márton Áron püspök, 1980. május 15, Gyulafehérvár –

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…