9. március, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – Ne legyetek kicsinyhitűek a kötelesség vállalásában és ne ejtsen tévedésbe a hatalom látszata bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imalánc Márton Áron boldoggá avatásáért,
második imaalkalom – 3.Rész – 2015. február 12.
Kolozsvár, Szent Mihály templom

   Az idők vizsgálata kötelességeinket és azok vállalását még erősebben aláhúzza.

Kolozsvár - Szent Mihály székesegyház - Szent István király felajálja országát és koronáját a Magyarok Nagyasszonyának.

   Úgy érezzük, mintha az eseményekben, amelyek az ősz elején kirobbantak és megremegtették egész Európát, egy sötét végzet kelt volna fel, hogy végrehajtson egy szörnyű ítéletet az emberiségen.

   Gigántikus erők kolosszus teste indult el Keleten és Nyugaton, s mi a középen állva, lélegzetvisszafojtva figyeljük, hogy a hatalmas tömegek feltorlott hulláma merre zúdul, a megindult hegyek merre mozdulnak, mit tipornak el, hol zuhannak egymásnak, s mi lesz ennek az apokaliptikus mérkőzésnek a kimenetele: a vég következik-e, vagy új élet kezdete?

   Az idők Urának, az Úr Jézusnak a szavaival felelek: ne fogyatkozzék meg a ti hitetek, testvéreim; s ne féljetek azoktól, akik a testet megölhetik, de a lélek fölött nincs hatalmuk. Vannak, akik reményükben megtorpantak, akik az erőszak győzelme láttán hitükben ingadoznak; s vannak olyanok is, akik a jelek alapján új istenek felé tájékozódnak. Ne legyetek kicsinyhitűek, testvéreim, ne ejtsen tévedésbe a hatalom látszata.

részlet Márton Áron püspök megnyitójából
az Egyházmegyei Tanács 1939. november 16-i közgyűléséről

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…