27. január, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – Imalánc – Bevezető bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

   A kolozsvári Szent Mihály Nőszövetség és Szent Mihály Caritas Szervezet, Kovács Sándor kolozs-dobokai főesperes irányításával, imaláncot szervezett a 2015-ös évre, Márton Áron boldoggá avatásáért, halálának 35. évében.

A kolozsvári Piarista templom.

   Az imaalkalmak az év során különböző időpontokban kolozsvár templomaiban fognak zajlani. Első állomáshelye január 25-én a Piarista templom volt. Az imalánc értékes gyöngyszemeit Márton Áron írásaiból merítik, amely az Erdélyi Iskola című katolikus szellemiségű, nevelési folyóiratban jelent meg.

   A Szent Mihály Nőszövetség tagjai felolvasták a kiválasztott részeket. Az első imaalkalmon elhangzottakat közöljük rendre, nyolc napon keresztül, lelki táplálékot biztosítva egykori püspökünk ma is aktuális szavaiból. Márton Áron írásaiból egyenesen következik, hogy soha ne adjuk fel hitünket, reményünket és a szeretetet. Ezért így imádkozunk:

   Üdvözlégy Mária! Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus, aki hitünket növelje, asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent anyja imádkozzál érettünk bűnösökért most és halálunk óráján. Ámen.

   Üdvözlégy Mária! Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus, aki reményünket erősítse, asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent anyja imádkozzál érettünk bűnösökért most és halálunk óráján. Ámen.

   Üdvözlégy Mária! Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus, aki szeretetünket tökéletesítse, asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent anyja imádkozzál érettünk bűnösökért most és halálunk óráján. Ámen.

Lejegyezte: Bíró Jolán Ilona

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…