3. április, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – Be kell vallanunk őszintén a rossz példa terjesztette a bűnt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imalánc Márton Áron boldoggá avatásáért
harmadik imaalkalom – 2.rész – 2015. március 22.
– Kolozsvár – Kerekdomb – Jézus Szíve templom –

   Be kell vallanunk őszintén, mellünket verve, hogy a bajok felidézésében, amelyek a világra zúdultak és azt még fenyegetik, mindnyájan bűnösök vagyunk.

Kolozsvár - Kerekdomb, Szent József - Jézus nevelőapja.

   Mi is támogattuk a hamisságot, Isten törvényeit megvetettük, s talán segítettük is a vallás ellenségeinek a törekvéseit. Közöttetek is voltak, akik azt hitték és hirdették, hogy Isten a mai embernek nem való, s még többen voltak, akik úgy éltek, mintha nem is volna. S a rossz példa terjesztette  a bűnt.

   Ha a szülők nem tisztelték Istent, a gyermekek sem tartották kötelességüknek, hogy tiszteljék szüleiket; ha a felnőttek rossz életet folytattak, az ifjuság ezt látva fékezés nélkül dobta magát az erkölcstelenségbe; ha az élelmeseknek szabad volt a törvényeket kijátszani, a nép ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem érdemes becsületesnek lenni, mert tisztességes úton úgy sem lehet boldogulni; ha az erősebb kihasználta a gyengébbet, mindenki kezdte azt hinni, hogy ahol teheti, elveheti a másét. Így hatott a lelki és erkölcsi fertőzés felülről lefelé s embertől emberhez.

                – részlet Márton Áron püspök  körleveléből – Gyulafehérvár, 1940. február 20 –

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…