6. március, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – Az Isten felé vezető utat mindenki számára fel kell tárnom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imalánc Márton Áron boldoggá avatásáért,
második imaalkalom – 2.Rész – 2015. február 12.
Kolozsvár, Szent Mihály templom

   Szent hivatalom kötelez, hogy egyformán püspöke legyek szegénynek és gazdagnak, tanultaknak és a tanulás lehetőségeitől elzártaknak, előkelőnek és egyszerű embereknek, az élet kegyeltjeinek és az élet szerencsétlenjeinek, bűnösöknek és a kegyelem áldottjainak.

Franz Anton Maulbertsch osztrák festő - Háromkirályok imádása - Szent Mihály-templom jobb oldali mellékoltára.

   Az Isten felé vezető utat mindenki számára kell feltárnom, egyengetnem és kívánatossá tennem. De ugyancsak apostoli hivatalom teszi kötelességemmé, hogy szent hitünk közösségi tartalmát és az abból folyó kötelezettségeket ne szűnjek meg hirdetni és munkálni.

   Meg kell tanulnunk, hogy egymásért munkát vállaljunk és tudjunk együtt dolgozni az élet minden területén. A válaszfalakat, melyeket emberi rövidlátás, hiúság vagy érdek emelt testvér és testvér közé, így lehet lassanként eltüntetni; a gyűlöletet, ami ellenségeket nevel, így lehet a szeretettel helyettesíteni és a krisztusi testvériséget jóakarattal megvalósítai.

   Az Egyház változatlanul áll az örök igazságok alapján, de szemét nem zárja le a valóság előtt.

                — részlet Márton Áron püspök első körleveléből —
— Gyulafehérvár, 1939.március 31.—

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…