24. július, 2015Ismeretterjesztés Márton Áron – A házasságban úgy a férfi, minta a nő, legszebb emberi tulajdonságait felajánlja hitvestársa és gyermekei szolgálatára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Imalánc Márton Áron boldoggá avatásáért,
hetedik imaalkalom – 6.Rész – 2015. július 05.
– Kolozsvár – Mária Szeplőtelen Szíve plébániatemplom –

   A keresztény házasság a legteljesebb, a legbensőségesebb testi és lelki erkölcsi közösség, ami emberek között a földi életben egyáltalán lehetséges.

A házasságban úgy a férfi, minta a nő, legszebb emberi tulajdonságait felajánlja hitvestársa és gyermekei szolgálatára

   Aki a házasságba azzal megy bele, hogy állandóan kapjon és semmit se adjon, annak számára a házasság az állandó csalódás, keserűség, szenvedés, unottság forrása lesz.

   Akár férfi, akár nő, akkor jár jól, ha a házasságot nem mencshelynek, nem hosszan fogó otthonnak vagy biztosító intézetnek tekinti, hanem áldott alkalomnak arra, hogy minden javát, szellemi és erkölcsi értékét a legszebb emberi tulajdonságait felajánlja hitvestársa és gyermekei szolgálatára.

   A házasság intézménye annyira szoros kapcsolatban áll a társadalommal, hogy a házasság válsága közvetve társadalmi válságot is előidézhet. Az igazi szeretet nem egy, nem is két esztendőre szól, nem visszavonásig, vagy kiábrándulásig, hanem örökre.

   Népet nagyobb veszély nem fenyegethet, mintha gyökerében, alapsejtjében, a családban, kezd elgyengülni.

idézetcsokor Márton Áron püspöktől

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…