> Kiválasztottalak titeket a világból - Imalánc.ro
 
13. május, 2023Igehirdetések Kiválasztottalak titeket a világból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Búcsúbeszédében Jézus így szólt övéihez:

Krisztus élete a mi életünket is beragyogja szeretetének fényével és elűzi lelkünkből a bűn sötétségét.

„Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg: engem előbb gyűlölt. Ha a világból volnátok, szeretne titeket a világ, mint övéit. De ti nem vagytok a világból, mert kiválasztottalak titeket a világból; ezért gyűlöl benneteket a világ.

Emlékezzetek vissza tanításomra: nem nagyobb a szolga uránál! Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tiéteket is megtartják. Mindezt miattam teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.”

János Evangéliuma 15, 18-21

A tanítványság kockázatokkal jár. Egy másik evangéliumi helyen Jézus világosan szétválasztotta a világosság fiait a világ fiaitól. A világ fiai jártasabbak a világi dolgokban, de ez nem jelent hátrányt a világosság fiainak.

A gyűlölet oka nem lehet egy elkövetett igazságtalanság, hanem inkább abból fakad, hogy a világosság fiai az evangéliumi tanácsok szerint élik hétköznapjaikat. Olyan felkiáltójelek, amelyek zavarják, provokálják a másképpen gondolkodókat, élőket.

Az evangélium világossága azonban képes a legsötétebb helyeket is bevilágítani. Olyan mint az a tükör, amelynek a segítségével a fényt a repedésekbe, a sötét zugokba irányítjuk. Krisztus élete a mi életünket is beragyogja szeretetének fényével és elűzi lelkünkből a bűn sötétségét.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom