> Kiárasztom rá lelkemet - Imalánc.ro
 
16. július, 2022Igehirdetések Kiárasztom rá lelkemet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A fél kezére béna ember szombat napon történt meggyógyítása után a farizeusok kivonultak a zsinagógából, és maguk között arról tanakodtak, hogyan okozhatnák Jézus vesztét. Jézus tudta ezt, ezért eltávozott onnét.

Jézus magaviselete ma is példaértékű. Arra tanít bennünket, hogy ne a gonoszok cselszövésének elhárításával foglalkozzunk. – Ne arra figyeljünk, ami ártalmas, ami vitatkozással végződik, hanem őrá, aki irgalmas szívű. – Életünk sebeit meg akarja gyógyítani, hitünk pislákoló fényét lángra akarja gyújtani. Számtalanszor segít rajtunk, csak merjünk hozzá folyamodni.

Sokan azonban utána mentek, és ő valamennyiüket meggyógyította, de megtiltotta nekik, hogy nyíltan beszéljenek róla. Így beteljesedett Izajás próféta jövendölése:

„Ez az én szolgám, akit kiválasztottam, szeretett fiam, akiben kedvem telik.

Kiárasztom rá lelkemet, és ítéletet hirdet a nemzeteknek.

Nem vitatkozik, és nem kiabál; szavát sem hallják a tereken.

A megroppant nádszálat nem töri el, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki, míg csak győzelemre nem viszi az igazságot. Az ő nevében bíznak a nemzetek.”

Máté Evangéliuma 12,14-21

Jézus nem kereste a népszerűséget, figyelmének központjában mindig az Atya akarata volt. Nem félelemből kerülte el a farizeusokat, hanem azért, mert nem akart további fölösleges vitába szállni velük. Küldetésének teljes tudatában a betegekkel és a megtört szívűekkel foglalkozott.

A tömeget mágnesként vonzotta magához. Az emberek a lelkük mélyén érezték, hogy Jézus valóban Isten Fia, és nem szorul magyarázkodásokra. Izajás próféta jövendölése rajta teljesedett be. Istennek a kedvenc Fia, benne gyönyörködik. Jézusnak elég volt az Atya szeretete, nem szorult se dicséretre, se elismerésre.

Jézus magaviselete ma is példaértékű. Arra tanít bennünket, hogy ne a gonoszok cselszövésének elhárításával foglalkozzunk. Elég nekünk az ő kegyelme, amely által végbe tudja vinni rólunk szóló üdvözítő tervét. Ne arra figyeljünk, ami ártalmas, ami vitatkozással végződik, hanem őrá, aki irgalmas szívű, és nála nyugalmat talál lelkünk.

Életünk sebeit meg akarja gyógyítani, hitünk pislákoló fényét lángra akarja gyújtani. Számtalanszor segít rajtunk, csak merjünk hozzá folyamodni. Az ő kegyelmében mindig bízhatunk. A nemzetek is Benne találnak üdvösséget.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…