> Kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust - Imalánc.ro
 
22. szeptember, 2022Igehirdetések Kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett.

Ő akkor is jelen van, amikor kellemetlen, amikor szeretnénk Tőle elbújni.

Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik azt állították: „A régi próféták közül kelt életre valamelyik.”

Heródes így töprengett: „Jánost lefejeztettem… Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?” És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.*

Lukács Evangéliuma 9, 7-9

Heródes kíváncsiságáról a ma embere jut eszünkbe, akinek a kíváncsiságát, szenzációéhségét maximálisan ki akarják aknázni a kereskedésben.

Őt nem az örömhír üzenete érdekli, hanem inkább arra kíváncsi, nem János támadt-e fel a halottak közül. Sok mendemonda, híresztelés keletkezett Jézusról. Azonban kevesen értették meg üzenetének a lényegét. Azok a kevesek, akik mégis szívükkel hallgatták a tanítását, megtapasztalták Isten országának a közelségét.

Jézus közelsége sokakat zavar, hiszen Istent egy távoli, megközelíthetetlen égi fenségnek ismerték.

Isten közelsége ma is sok embert zavar, mert úgy érzik, hogy ezzel szabadságukat korlátozza. Jobb egy távoli, idegen Istenben hinni, akinek nem sok köze van az ember mindennapjaihoz, aki jelenlétével nem zavarja meg a külföldieskedő rokonokat, nem formabontó, nem avatkozik bele a személyes ügyeinkbe. Pedig Istent a saját hétköznapjainkban lehet a leghamarabb nyomon követni, mert Ő akkor is jelen van, amikor kellemetlen, amikor szeretnénk Tőle elbújni.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom