> Jöjjetek hozzám mindnyájan - Imalánc.ro
 
29. április, 2023Igehirdetések Jöjjetek hozzám mindnyájan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta: Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek!

A rohanó világ közepette jó tudni, hogy van egy olyan hely, ahol meg lehet pihenni, magunkra tudunk találni.

Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.

Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű – és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.

Máté Evangéliuma 11,25-30

Vajon mit rejtett el az atya a bölcsek és az okosok elől? Valamilyen fajta misztikus tudást, megvilágosodáshoz szükséges adatokat? Itt elsősorban az üdvösség jó híréről van szó, amelyre elsősorban a világ kicsinyei, a világ szegényei nyitottak.

A tudós annyira el van foglalva saját tudományának fejlesztésével, kutatásával, hogy nehezen tud odafigyelni a világ rendezett voltára, amely egy értelmes alkotóról árulkodik. A hatalmasok, gazdagok saját játszmáikkal vannak elfoglalva, nincs idejük a „lelkizésre”, vallásos dolgokra. Isten a betlehemi jászol egyszerűségében akarta megközelíteni az emberiséget. Egyesek számára hihetetlen, mások számára elfogadhatatlan ez a szegénység, egyszerűség.

Meghívást kapunk Jézus igájának, keresztjének hordozására. Ezt már Jézus szeretetével átölete, értünk elhordozta. Csak Nála találunk igazi kikapcsolódásra, üdülésre. A rohanó világ közepette jó tudni, hogy van egy olyan hely, ahol meg lehet pihenni, magunkra tudunk találni.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom