> Itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon - Imalánc.ro
 
18. július, 2022Igehirdetések Itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Jézus megjövendöli feltámadását.

Nem a csoda nyitja meg a lelkünket a természetfeletti ajándékok befogadására, hanem a hit.

Néhány írástudó és farizeus így szólt egyszer Jézushoz: „Mester, jelet szeretnénk tőled látni.”

Jézus így válaszolt: „Ez a gonosz és hűtlen nemzedék jelet kíván, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Amint ugyanis Jónás próféta három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia három nap és három éjjel a föld szívében.

A ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítélik ezt a nemzedéket, mert ők megtértek Jónás prédikálására. Ámde itt nagyobb van, mint Jónás. Dél királynője feltámad az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítéli ezt a nemzedéket, hiszen ő a föld végső határáról is eljött, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét. Itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.”

Máté Evangéliuma 12, 38-42

A visszajelzések másoktól nagyon fontosak számunkra, mert megmutatják hol állunk a kapcsolataink, karrierünk, képességeink terén. Mások visszajelzése viszont akkor lehet mérvadó, ha őszinte szeretetből, megértésből származik. Jézustól a farizeus olyan jelet kér, amellyel képes bizonyítani istenségét, küldetésének természetfeletti eredetét. Jézus nem ad visszajelzést, mert a címzett nem hisz Benne, nem őszinte meggyőződésből akar jelet látni.

Isten nem úgy működik mint egy automata, hanem fontosnak tartja a személyes hozzáállásunkat, hitünket. Enélkül csak a sötétségben tapogatózunk, de nem leszünk nyitottak a jelek befogadására. Nem a csoda nyitja meg a lelkünket a természetfeletti ajándékok befogadására, hanem a hit.

Az ószövetségi párhuzamok azt a tényt akarják aláhúzni, hogy a hit mentette meg a Niniveieket és a hit által indult el Dél királynője Salamonhoz. Hit nélkül nem lettek volna képesek észrevenni Isten csodáit. Megmaradtak volna a szürke hétköznapok forgatagában, nem lettek volna képesek lelki, szellemi fejlődésre.

Ft. Ráduly István Zsolt, Kőhalom

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…