4. január, 2020Publicisztika No comments

   Ha síránkozol, ha mindig csak negatív gondolatokat kergetsz, ha örökké félsz a holnaptól, és nem nézel szembe a hibáiddal, magadra maradsz. Legyél képes elhinni, hogy a mai napod csodásan alakul! Ha elhiszed, úgy is lesz! A gondolat teremtő ereje… ugye ismerős? Amit gondolunk, érzünk, azt úgy is tesszük, ezáltal meg is teremtjük. A jó hozzáállás ennek megfelelően jó élményeket szül! Mindenkiben rejlenek különleges erősségek, egyedi képességek. Én is, te is más tehetséggel és készséggel vagyunk megáldva, épp ezért vagyunk egyediek és különlegesek. A teljesség elérésével, egy feladat teljesítésével lelki és szellemi elégedettség érkezik meg életünkbe.

   Alkoss! Az alkotás semmihez nem fogható folyamat.

   Olyasmit hozz létre, ami valóban érdekel, ami leköt, ami felvillanyoz, ami lelkesít! Mindegy, hogy mit teszel, szentelj figyelmet rá, és becsüld meg! Olvasás, írás, beszélgetés, séta, ölelés, vidámság, ezek az apró pillanatok teszik ki életünk nagy részét. Élvezheted őket, ha kinyitod a lelked és a szíved, és figyelmet fordítasz rá, hogy mit teszel éppen! A boldogság a jelen pillanatodban is benne van, csupán fel kell fedezned!

   Mindannyian teszünk olyat, amire nem vagyunk büszkék, senki sem tökéletes. De hogy élhetsz ezzel, tudva, hogy csinálhattad volna jobban? Tedd, amit helyesnek tartasz, mert így járhatsz a legjobban. Lehet, hogy lesznek kétségeid, hogy jól döntöttél-e, lehet, lesznek olyanok is útközben, akik erősítik a kétségeidet, és azt mondják, hogy nem jó az út, amit választottál.

   Lesznek nehézségek az út során, és ilyenkor biztosan azok a hangok erősödnek, melyek azt mondják, miért indultál el, fordulj inkább vissza. Legyen bátorságod, hogy az utat, amit kiválasztottál, végig tudd járni. Ha nem tudsz változtatni két dolog között, választhatsz mást is helyettük. Nem számít, mit választasz. A lényeg, hogy tudd, mit akarsz és mit szükséges tenned, hogy elérhesd azt, amit szeretnél.

   Választás mindig van…

 

 

 

Keresés a honlapon…
Olvass tovább…